Dolazak
1805
Odlazak
2505
Broj osoba
01

Zabava

Tokom cijele godine Rovinj obiluje kulturnim događanjima, a zbog njegovih atrakcija i zanimljivosti National Geographic Books uvrstio je Rovinj u knjigu „Destinations of a lifetime: 225 of the World´s Most Amazing Places“.

Tokom cijele godine Rovinj obiluje kulturnim događanjima, a zbog njegovih atrakcija i zanimljivosti National Geographic Books uvrstio je Rovinj u knjigu „Destinations of a lifetime: 225 of the World´s Most Amazing Places“. Festivali, žive priče, povijesna uprizorenja, izložbe, fešte… tradicijska su događanja koja ne smijete propustiti.

Preporučamo vam u travnju ETNOFILM – Međunarodni festival etnografskog filma. U svibnju uživajte u Rovinj Spring Jazz festivalu  i međunarodnom fotografskom festivalu Rovinj Photodays. U lipnju vas vodimo na Hrvatski ljetni salsa festival na kojem nastupa preko tri tisuće plesača na ulicama, trgovima, plažama, brodovima pa čak i u vinogradima. Tokom ljeta posebna atrakcija je Istra Inspirit – Spacio, oživljavanje priče o rovinjskoj konobi (spacio) gdje su jeli i pili ribari i težaci, te pričali dogodovštine i pjevali bitinade na kraju radnog dana. Povijesno uprizorenje uključuje razgled Eko – muzeja „Kuća o batani“, romantičnu vožnju batanama, ribarsku večeru, nastup folklorne skupine i komični igrokaz.

Spoj mediteranskih duša osjetite u srpnju na festivalu mediteranske glazbe Sete Sois Sete Luas koji se održava već 24 godine.
U kolovozu je nezaobilazna šetnja Grisiom, najpoznatijom rovinjskom ulicom gdje se održava tradicionalna umjetnička izložba. Za ljubitelje klasike tu je i Ljetni festival Rovinj koji se odvija u sakralnim objektima.

Centralna fešta grada Rovinja je Rovinjska noć sa spektakularnim vatrometom krajem kolovoza, a najsvečaniji dan u godini je Dan grada i Sv. Eufemije 16. rujna.
Tokom ljetne sezone možete se opustiti i osvježiti u sjajnim lokalima koji se protežu duž gradske rive i starogradskim kalama, u kojima nastupaju lokalni muzičari, gdje je zabava zajamčena.