Dolazak
1905
Odlazak
2605
Broj osoba
01

Muzeji i galerije

Stoljetna tradicija ribarstva sačuvana je do danas s batanom kao najprepoznatljivijim simbolom. Zbog svoje karakteristične drvene gradnje i dugovječnosti ovi se čamci ravnog dna nalaze pod pokroviteljstvom UNESCO-a. Sa zadovoljstvom ćemo vam organizirati posjet Eko – muzeju „Kuća o batani“ sa postavom batana te ribolovnog alata i pribora, ispred kojeg u ljetnim mjesecima rovinjski kalafat […]

Stoljetna tradicija ribarstva sačuvana je do danas s batanom kao najprepoznatljivijim simbolom. Zbog svoje karakteristične drvene gradnje i dugovječnosti ovi se čamci ravnog dna nalaze pod pokroviteljstvom UNESCO-a. Sa zadovoljstvom ćemo vam organizirati posjet Eko – muzeju „Kuća o batani“ sa postavom batana te ribolovnog alata i pribora, ispred kojeg u ljetnim mjesecima rovinjski kalafat izrađuje batanu. Nekoliko puta tjedno turistima je na raspolaganju i vožnja sa batanama oko starogradske jezgre koja završava večerom i zabavom uz slušanje bitinada u tradicionalnoj rovinjskoj konobi- spaciu Matika. U lipnju možete uživati i u Regati tradicijskih barki i jedara uz zabavni program.

Ako želite upoznati modernu hrvatsku umjetnost neizostavan je posjet Galeriji Adris koja pruža sustavan uvid u opuse najpoznatijih hrvatskih modernih slikara prve i druge polovice 20. st.

Sve o povijesti Rovinja možete saznati i u Zavičajnom muzeju grada Rovinja smještenom u baroknoj palači grofova Califfi iz 17. dt.

A ljubitelje arheologije povest ćemo u Arheološki park Monkodonja – Mušego kod Rovinja, naseljeno još 2000 godina prije Krista.