Dolazak
0410
Odlazak
1110
Broj osoba
01

Priroda

Mnogobrojne skrivene uvalice i plaže, šljunčane ili stjenovite, dvadesetak otoka i otočića, zaštićeni prirodni krajobrazi, blizina Nacionalnog parka Brijuni i uzbudljivih špilja i pećina, Rovinj čine idealnim mjestom za početak obilaska prirodnih ljepota Istre.

Mnogobrojne skrivene uvalice i plaže, šljunčane ili stjenovite, dvadesetak otoka i otočića, zaštićeni prirodni krajobrazi, blizina Nacionalnog parka Brijuni i uzbudljivih špilja i pećina, Rovinj čine idealnim mjestom za početak obilaska prirodnih ljepota Istre. Kupanje u stijenovitim ili pitomim rajskim uvalama, zabava na obiteljskim uređenim plažama… odabir je na vama.

Plaže i otoci

Zbog specifične ugodne mikroklime te razvedene obale sa šumama crnike i alepskog bora, Rovinj je još davne 1888. god. postao klimatsko lječilište sa zaštićenim prirodnim krajobrazom. Za početak odmora preporučamo noćno kupanje u jedinstvenom ambijentu na stijenama plaže Baluota podno crkve Sv. Eufemije, pitome rajske plaže Uvale Lone u park šumi Zlatni rt, obiteljske plaže na Crvenom otoku, te austro-ugarski ambijent otoka Sv. Katarini s 456 biljnih vrsta.

Palud

Zaštićeni park Uvala Palud jedini je ornitološki park u Istri. To specifično močvarno područje cijele godine u sebi skriva 220 do danas primijećenih vrsta ptica. Raznolikost i bogatstvo ornitofaune, najvažnije su atrakcije rezervata kojem će se ljubitelji birdwatchinga posebno veseliti.

Limski kanal

U zaštićenom parku Limskom fjordu upoznat ćete kako su se uzgajale ribe i školjke još u rimsko doba. U zelenoj oazi obrasloj hrastom i cerom sa smaragdnim bojama mora, nalazi se i poznata Romualdova pećina u kojoj su pronađeni najstariji ostaci pračovjeka u Istri.