Dolazak
2306
Odlazak
3006
Broj osoba
01

Istra

Panoramski pogledi sa srednjovjekovnih gradića, tradicionalna gastronomija temeljena na domaćim, organski uzgojenim namirnicama ili aktivan odmor na moru i na planinskim vrhuncima, u Istri je sve na dohvat ruke.

Panoramski pogledi sa srednjovjekovnih gradića, tradicionalna gastronomija temeljena na domaćim, organski uzgojenim namirnicama ili aktivan odmor na moru i na planinskim vrhuncima, u Istri je sve na dohvat ruke. Za samo sat i pol automobilom, možete proći regiju uzduž i poprijeko, ili uživati u nekoliko tisuća kilometara dugim biciklističkim i treking stazama.

Brijuni

Posjet NP Brijuni, nekoć privatnom resortu jugoslavenskog predsjednika Tita s antičkim rimskim vilama, bizanskim utvrdama i rezidencijama koje su posjetili najmoćniji političari i slavne filmske zvijezde 20. st. ostavit će vas bez daha. Posjet uključuje i foto safari na otočju koje nastanjuju egzotične životinje i biljke iz svih krajeva svijeta.

Izleti

Nudimo vam široki izbor izleta, zabave i avantura. Automobilom ili biciklom moguće je proći regiju uzduž i poprijeko, ili možete roniti među olupinama potonulih brodova, u jednom danu istraživati špilje u utrobi zemlje i promatrati zvijezde u zvjezdarnici. Vodimo vas u razgledavanje bisera arhitekture pod zaštitom UNESCO-a na zapadnoj obali, pa u nezaboravno iskustvo vožnjom turističkim vlakom putevima povijesne Parenzane, uskotračne pruge dugačke 123,1 km koja je povezivala istarska mjesta od Trsta do Poreča. Za obitelji s djecom organiziramo i posjete vodenim parkovima Istralandia i Aquacolors, Dinoparku Funtana s dinosaurima ili razgledavanje špilje Feštinsko kraljevstvo i Jame Baredine. A za sve željne novih znanja, rado ćemo vas upoznati s glagoljicom – staroslavenskim pismom nastalim u 9. st. na području Istre, Hrvatskog primorja i otoka Krka, koje je ostalo u uporabi sve do početka 19. st. U Roču i Humu, najmanjem gradu na svijetu, možete pohađati i malu školu glagoljice kraj jedinstvene Aleje glagoljaša na otvorenom.

Pula

Obilazak povijesnih itinerara podrazumijeva posjet Amfiteatru u Puli, najvećem i najsačuvanijem spomeniku antičkog graditeljstva u Hrvatskoj. Arena u Puli posebna je i po tome što je šesti najveći rimski amfiteatar u svijetu, ujedno i jedini u svijetu sa tri potpuno očuvana rimska arhitektonska reda.

Poreč

Grad koji je star gotovo dvije tisuće godina u kojemse nalazi najvažniji i najvrijedniji kulturni spomenik Poreča i Istre, ranokršćanska Eufrazijeva bazilika koja je pod zaštitom svjetske kulturne baštine UNESCO-a.

Unutrašnjost

Upoznajte zelenu Središnju Istru, od Motovunske šume pune tartufa, do najviših istarskih vrhova Parka prirode Učka. Od momjanskih vinograda malvazije, do rimskih arheoloških blaga juga, poželjet ćete ovdje ostati i duže od planiranog. Istarski kašteli i srednjovjekovni gradići, Motovun i Grožnjan, ispruženi na pitoresknim brežuljcima okruženima vinogradima i maslinicima, pozdravit će vas svojim zvonima i povesti u uzbudljivu povijest Istre i njene graditeljske baštine, kroz rimske amfiteatare i venecijanske palače, kažune, kemene istarske hiže i suhozide…